Foto's en Filmkus Clinic 2020
Schaatsclinic 2020 wederom een succes.
In het Gemeentenieuws van 7 januari jl. hebben we een oproep geplaatst om deel te nemen aan een schhaatsclinic door de IJsvogels op 15 januari in het Triavium. Al snel stroomden de eerste aanmeldingen binnen en rond 10 voor acht was het gezelschap (14 aanmeldingen) compleet aanwezig bij de ingang van de ijsbaan.
Natuurlijk altijd even druk bij de wisseling van de wacht; komende en gaande schaatsers in de kleedruimte. Rond 20.00 uur was iedereen toch op het ijs en gingen de trainers Theo, Lex en Willem aan de slag. Om praktische redenen werd de groep opgesplitst. De overige/vaste leden van de IJsvogels gingen hun vertrouwde training afwerken. Al snel zagen we de deelnemers aan de clinic hun oefeningen uitvoeren.
Ik zag enthousiaste gezichten maar ook dat menig jonge deelnemer aan de clinic nog veel kan leren van de oudjes. Veel leden hadden extra schaatsen meegebracht en daar werd gebruik van gemaakt. Het uurtje was zo voorbij.
Koffie en stroopwafel
In de dweilpauze van 21.00 uur werden de deelnemers opgewacht en voorzien van een kop koffie en een stroopwafel. Daar ontstond het idee om clinic nog een kwartier te verlengen. Daarna nog samen schaatsen met de deelnemers die hier en daar toch spierpijn voelden op plekken waar ze dat eerder nog niet hadden gehad.
Derde helft
Op het ijs en in de kleedruimte was er al sprake van een gezellig sfeertje. Langzaam daalde iedereen af naar de kantine waar Ed de lange tafel had gereserveerd. Deze was veel te klein en hebben we verlengd. Verhalen werden uitgewisseld over mooie en jarenlange schaatservaringen.
De voorzitter nam nog even centraal het woord door de deelnemers aan de clinic te bedanken en ook de trainers. Hij somde snel even de dagen/tijden op waarop de IJsvogels schaatsen en ook de plek vanwaar gezamenlijk wordt vertrokken.
Verder was de afsluiting als vanouds. Een biertje of borrel en voor de echte diehards  een jägermeister. Een aantal mensen  hebben voor het eerst een “dreifaches gut eis” beleefd.
Ik heb verder goede hoop dat we er een paar nieuwe leden aan over hebben gehouden.
Dank voor jullie inzet allemaal. Binnenkort zien we elkaar weer en de Weissensee staat op punt van beginnen. Veel succes gewenst; we gaan jullie volgen.
Oh ja, nog dit: Erik Peters is op zoek naar een paar nieuwe kopmannen. Misschien gaan die zich wel na de succesvolle clinic aanmelden.
Hein.