Als lid van de IJsvogels werd ik door een kameraad van me benaderd, Theo Pruijn van Bureau Gloudemans te Nuland. Vanwege de ingebruikname van een nieuw kantoorpand waren ze bezig met een inzamelingactie voor Kika en een van de medewerkers wilde wel een gratis schaatsclinic voor ons verzorgen. Daarbij viel de naam van Koen Stoffers.
Begin oktober waren er de eerste contacten. Koen, woonachtig in Utrecht, wilde de clinic graag op de ijsbaan te Utrecht verzorgen. Na overleg met hem werd er een datum afgesproken, 13 november 2019 om 20.00 uur op onze thuisbaan Triavium te Nijmegen.Tevens had ik met hem afgesproken dat de avond in het teken van “techniek” zou staan
Onderwijl had ik de naam van Koen gegoogeld en kwam er al snel achter dat hij actief langebaanschaatser is geweest. Op 13 november rond kwart voor acht ontmoette ik Koen bij de ingang van de ijsbaan. Ik heb de gelegenheid gehad om hem te informeren over de samenstelling en het niveau van onze ijsvereniging. Koen vond het geweldig dat wij, gelet ook op onze gemiddelde leeftijd, nog zoveel plezier in het schaatsen hadden. Aan de clinic namen zeker 15 personen deel en Koen wist met heldere instructies iedereen te bereiken. Heupen en schouders waren toch wel de meest besproken thema’s en tijdens de rondjes kreeg je individueel nog waardevolle tips aangereikt.Ik zelf weet waar ik aan moet werken, vooral de bochten, maar ik vrees dat ik snel weer in het oude patroon geraak. De rug speelde in ieder geval veel eerder op dan normaal.Na de clinic hebben we samen met Koen in de dweilpauze aan de koffie gezeten en vervolgens nog een minuutje of twintig lekker geschaatst.
De afsluiting vond zoals gebruikelijk plaats aan de Eisfögeltisch met een dreifaches “Gut Eis”.Koen vond het hartstikke leuk om een avond met ons door te brengen en een rondgang met de pet leverde nog eens € 145,00 op voor het goede doel.Ik heb genoten van jullie enthousiasme tijdens de clinic. Iets wat er altijd wel is bij de IJsvogels en dat we vast moeten houden.
Bedankt voor jullie inzet en bijdrage.
18 november 2019, Hein
Foto's